Voorbeeldprojecten

Kroonproject

Er is momenteel geen kroonproject actief.

Duurzame projecten op de kaart

Navigeer over de kaart (via de link) om meer informatie te lezen over de projecten in een gemeente.

Deze kaart toont de resultaten van iedere deelnemende gemeente ten opzichte van de andere gemeenten die hier zichtbaar zijn. Als u inzoomt of uitzoomt, bekijkt u de kaart op een ander niveau waardoor u bijvoorbeeld meer gemeenten kunt zien. De weergegeven balken blijven in de juiste  verhouding met de andere zichtbare gemeenten.

Communicatie: kaart, tabellen of grafieken

Resultaten van klimaatbeleid brengt Enervisa op verschillende manieren in beeld. De meest sprekende is presentatie van resultaten op de kaart, maar daarnaast ook in tabellen of grafieken. De monitor maakt op alle niveaus de resultaten inzichtelijk, namelijk: landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk. Door de flexibele opzet geeft Enervisa altijd het resultaat van projecten helder weer in rapportages.

Doel van het presenteren van de resultaten is het zichtbaar maken van alles wat op het gebied van duurzaamheid gebeurd. Gebruikers laten de resultaten zien als verantwoording intern aan een college, raad of gedeputeerde zoals in de evaluatie van het Noord-Hollandse DE-subsidiepakket, in publicaties zoals het kroonprojectenboek of communicatie naar inwoners zoals vanaf oktober 2011 bij gemeente Heerlen. Het is een greep uit de mogelijke voorbeelden.

Bovenstaande kaart is een voorbeeld uit de monitor. De kaart geeft de resultaten weer die op het zoomniveau van toepassing zijn. De drie niveaus die kaart heeft zijn provinciaal, gemeentelijk en project. Op die verschillende niveaus worden de resultaten weer gegeven in thema’s of totalen van CO2-reductie en productie van duurzame energie. De grootte van de iconen op de kaart is een maat voor de impact: het grootste icoon betekent de hoogste CO2-reductie binnen die categorie. De resultaten op provinciaal en gemeentelijk bieden ook de mogelijkheid voor onderlinge kennisuitwisseling of (competitieve) vergelijking, zoals bij de uitreiking Duurzame Energie Awards van de provincie Noord-Holland.

Uw specifieke homepage

Alle resultaten van Enervisa worden weergegeven op een specifieke homepage. Daarop staat een kaart met resultaat, een overzicht van de laatst toegevoegde projecten, de totaal resultaat, een benchmark (top 3 van gemeenten) en een banner met voorbeeldprojecten in uw regio. Met het opnemen van link van uw websites naar deze homepage is die toegankelijk voor uw doelgroep. Bekijk bijvoorbeeld de pagina’s van: