Zoeken op kernwoord

Vul hieronder een kernwoord en druk op zoek


Categorie

Nieuwsarchief

Klik hier om het nieuwsarchief te bekijken

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail adres: 
Naam: 


Onderzoek uitbreiding uitvoer CO2-monitor


De huidige gegevens in de CO2-monitoring database worden gebruikt om overzichten te genereren van de energiebesparing (GJ), energieproductie (GJ) en CO2-reductie (kton). Bij één van de gebruikers van is het idee ontstaan om hier ook uitvoergegevens zoals gevraagd in het milieujaarverslag of een gemeentelijke evaluatie van klimaatbeleid aan toe te voegen. De afstudeerder Sebastiaan IJzerman doet de komende vijf maanden tot en met juni onderzoek naar de uitbreiding.

Economie en milieu

Allereerst start het onderzoek met een verkenning van bestaande mogelijkheden van de monitor en mogelijke uitbreiding van de uitvoergegevens (indicatoren). Zo onderzoekt Sebastiaan de onderwerpen op gebied van economie en milieu, bijvoorbeeld werkgelegenheid of luchtkwaliteit.
Hij maakt vervolgens een keuze voor interessante indicatoren, zodat de CO2-monitor hiervoor nieuwe uitvoergegevens kan uitrekenen op basis van dezelfde invoergegevens. U hoeft hiervoor dus waarschijnlijk geen nieuwe data in te voeren. DWA kan enkele rapportages wijzigen of toevoegen.

Uw mening

Uiteraard zijn we benieuwd naar de mening van u als gebruiker. Sebastiaan zal daarom enkele van u benaderen om hierover door te praten. Daarnaast nodigen we u graag uit om de komende maand ook uw mening te geven of wellicht een indicator te benoemen. Neem hiervoor contact op met Gabrielle Uitbeijerse E uitbeijerse@dwa.nl | T 088 163 53 97 of Sebastiaan IJzerman E sebastiaan.ijzerman@dwa.nl.