Zoeken op kernwoord

Vul hieronder een kernwoord en druk op zoek


Categorie

Nieuwsarchief

Klik hier om het nieuwsarchief te bekijken

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail adres: 
Naam: 


Enervisa: nieuwe naam monitor


Enervisa: nieuwe naam van de CO2-monitor

De CO2-monitor heet vanaf nu Enervisa. Met een eigen huisstijl en productbladen sluit deze tool goed aan bij de doelgroep van bedrijven en overheden. Het monitoren van duurzame projecten draait in veel gevallen niet meer om CO2-reductie, maar om energiebesparing en duurzame energieproductie. De komende maanden zal de website www.co2-monitoring.nl worden omgezet naar www.enervisa.nl. Ook zullen de kleuren en vormgeving worden aangepast.

Enervisa geeft inzicht in het resultaat van inspanningen om duurzaam te ondernemen of klimaatbeleid te realiseren. In alle fasen kan Enervisa worden ingezet, van de ontwikkeling via de realisatie tot de evaluatie van duurzaamheidsprojecten.

Bedrijven en overheden

Bedrijven kunnen met Enervisa een impuls geven aan communicatie over hun duurzaamheidsinspanningen. U kunt bijvoorbeeld het effect monitoren van projecten over duurzame mobiliteitsbeleid, restwarmte uitwisseling, afvalhergebruik, energiebesparing in bedrijfspanden en duurzaam energieopwekking.

Overheden gebruiken Enervisa om hun beleidseffecten en -inspanningen meetbaar te maken. En daarnaast kunt u als gemeente of provincie leren van resultaten om zo het klimaatbeleid nog effectiever te formuleren en te onderbouwen. Het effect van projecten, subsidieregelingen en investeringsfondsen wordt visueel gemaakt in de rapportages en op de kaart.

Logo: doelgerichte projectmonitoring

Hierboven ziet u het nieuwe logo. Dit is opgebouwd uit een e en een v, waardoor het een taartdiagram wordt met een hapje eruit. Tegelijkertijd beeldt het uit dat een duurzaam doelstelling wordt bereikt: een pijl in de groene roos. De vele mogelijkheden voor output en evaluatie met de monitor komen tot uitdrukking in de verschillende lagen.