Zoeken op kernwoord

Vul hieronder een kernwoord en druk op zoek


Categorie

Nieuwsarchief

Klik hier om het nieuwsarchief te bekijken

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail adres: 
Naam: 


Nieuws

Pagina 1 van 7  > >>


Categorie: Nieuws
14-02-2014

Enervisa: nieuwe naam van de CO2-monitor

De CO2-monitor heet vanaf nu Enervisa. Met een eigen huisstijl en productbladen sluit deze tool goed aan bij de doelgroep van bedrijven en overheden. Het monitoren van duurzame projecten draait in veel gevallen niet meer om CO2-reductie, maar om energiebesparing en duurzame energieproductie. De komende maanden zal de website www.co2-monitoring.nl worden omgezet naar www.enervisa.nl. Ook zullen de kleuren en vormgeving worden aangepast.


Categorie: Technische aanpassingen
17-01-2014

Vanaf vandaag is de rapportage 'investeringen en werkgelegenheid' beschikbaar in de CO2-monitor. Om ook bij bestaande projecten deze cijfers te berekenen is een herberekening uitgevoerd. Hierdoor zijn alle cijfers van alle projecten opnieuw berekend en zijn daarmee weer helemaal up-to-date.


Categorie: Nieuws
12-12-2013

Vanuit een gedeelde ambitie om duurzame energie en CO2-reductie meetbaar en inzichtelijk te maken zijn DWA en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd een samenwerking gestart.


Categorie: Nieuws
01-12-2013

Tijdens het Bestuurlijk Congres van het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland op 14 november 2013 in het AFAS AZ Stadion spraken ruim veertig Noord-Hollandse wethouders en overige betrokkenen over hun ambities om duurzaamheid in de gebouwde omgeving tot stand te brengen. Bij de afsluiting van het congres reikte gedeputeerde Jaap Bond de Noord-Hollandse Energie Awards uit, gebaseerd op de overzichten uit de CO2-monitor.


Categorie: Nieuws
01-11-2013

Ook dit jaar reikt het Servicepunt Duurzame Energie tijdens haar Bestuurlijk Congres (op 14 november 2013) de Noord-Hollandse Energie Awards uit. Met de uitreiking van deze Awards zet het Servicepunt goede inspanningen en resultaten van Noord-Hollandse gemeenten op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving in het zonnetje. Om zo andere gemeenten en partijen in Noord-Holland te inspireren en motiveren om deze koplopers te volgen. Er zijn Awards te vergeven in drie categorieën. Sinds afgelopen week zijn de genomineerden bekend


Categorie: Technische aanpassingen
01-11-2013

Met de CO2-monitor kunt u nu ook overzichtelijk projecten bijhouden die niet direct CO-reductie opleveren. Projecten waar gemeenten of omgevingsdiensten vooral andere partijen stimuleren en faciliteren kunnen apart in de kaartweergave worden getoond. In de projectinvoer zijn deze projecten nu goed in te voeren en in rapportages ook beter te volgen.


Categorie: Nieuws
01-11-2013

Voor de monitoring van energiebesparings- en duurzame energieprojecten zijn wij een samenwerking aangegaan met Duurzaam Gebouwd. Duurzaam Gebouwd is een platform van experts en initiatiefnemers op het gebied van duurzaam bouwen.


Categorie: Technische aanpassingen
01-11-2013

De visualisatie van CO2-emissies is uitgebreid. Het is vanaf nu mogelijk ook de visualisatie te tonen voor de thema’s ‘woningen’, ‘utiliteitsgebouwen’, ‘bedrijven’ en ‘verkeer en vervoer’.


Categorie: Technische aanpassingen
01-11-2013

Op zeer korte termijn komt er een nieuwe functionaliteit beschikbaar in de monitor waarmee het mogelijk is om op basis van kentallen de investeringen van een project in beeld te brengen.


Categorie: Technische aanpassingen
27-09-2013
Aanstaande maandag (30 september) zal de CO2-monitor de gehele dag niet beschikbaar zijn in verband met onderhoud van de server.