Particulieren

Heeft u zonnepanelen laten installeren op uw dak en loopt uw meter terug? Of heeft uw hele straat hun huis laten isoleren? Daarmee draagt u flink bij aan het verminderen van CO2-emissie!

U kunt uw project aanmelden om in Enervisa te worden opgenomen via uw gemeente. Zo wordt de CO2-reductie die dankzij u wordt bereikt ook meegeteld in de provinciale en landelijke totalen. Uw gemeente zal na uw aanmelding contact met u opnemen aan de hand van uw projectgegevens en vraagt mogelijk nog naar aanvullende informatie.

Verder besparen?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om energie te besparen in uw woning? Kijk dan eens op websites als www.bespaarlokaal.nl of www.verbeteruwhuis.nl. Vul dan de energiescan in! U krijgt een advies met maatregelen die u kunt uitvoeren.

Gedetailleerde informatie over maatregelen of duurzame energie kunt u vinden bij www.milieucentraal.nl.

Is er subsidie? Via de website www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien waar en voor welke maatregelen er subsidie beschikbaar is.

Kunt u wel een handje gebruiken bij het installeren van energiezuinige installaties of zonnepanelen? Meer met Minder heeft op hun site ‘Vind een aannemer’ een lijst met installateurs in de buurt die gecertificeerd zijn hiervoor.